download tabloid download tabloid

Omgeving

Wil je weten wat er in de buurt van De Schoone Ley gebeurt? Like dan de volgende Facebook-pagina’s en blijf automatisch op de hoogte. 

BUURTBOERDERIJ DE NIJKAMPHOEVE +

Dichtbij De Schoone Ley, midden in het park, ligt de gezellige buurtboerderij De Nijkamphoeve. Terwijl de kinderen er eindeloos zitten te kroelen met een konijn, mini-varkentje of ander aaibaar dier, kun je zelf lekker genieten in het gezellige koffie- en theehuisje Onder de Linde. Iedere woensdag, zaterdag en zondag zijn er zelfs heerlijke hapjes verkrijgbaar, gemaakt en geserveerd door vrijwilligers.

WINKELCENTRUM LEYENBURG +

Handig en gemakkelijk, zo’n uitgebreid winkelcentrum vlakbij je nieuwe thuis in De Schoone Ley. In dit deels overdekte winkelgebied vind je, naast de dagelijkse boodschappen en winkels van de grote ketens, ook een aantal kleinere zaakjes met een mooi en exclusief assortiment. Van woensdag tot met zaterdag verkoopt Scheveninger Johannes er zijn vis vanuit de kraam, voor de echte lekkerbek.

KOFFIEHUIS DEDEMSVAART +

Weet je nog dat je vroeger als kind na een fikse wandeling van je moeder een heerlijke beker warme chocolademelk met slagroom kreeg? En waar dronk je die dan? Natuurlijk… bij zo’n authentiek koffiehuis aan de rand van het bos waar je net lekker in de bladeren had liggen rollebollen. Dat niet alles met de tijd vergaat, bewijst Koffiehuis Dedemsvaart al jaren aan de Meppelweg.

AVONTURIA DE VOGELKELDER +

Is het een uit de kluiten gewassen dierenwinkel? Een avonturenpark voor jong en oud? Een dierentuin? Avonturia De Vogelkelder presenteert zich met 6000 m2 als grootste actieve dierenspeciaalzaak in de Benelux, waar je in zeven werelden alles kunt vinden voor je huisdier. Neem gerust je kinderen mee, want ze hebben de tijd van hun leven. Grappig, er is ook een heuse hondenwasserette... www.de-vogelkelder.nl.

EN NOG MEER... +

 

Den Haag wordt ook wel de Hofstad genoemd. En dat is niet voor niets. De Nederlandse regering en het parlement zijn in de stad gevestigd en ook het koningshuis resideert hier. Bovendien staan bijna alle ambassades en ministeries in Den Haag. Verder is de stad standplaats van vele (inter)nationale rechtscolleges, waaronder het Internationaal Gerechtshof, en het Internationaal Strafhof. Dit maakt Den Haag een vooraanstaande vestigingsplaats van Verenigde Naties is.

Den Haag biedt alles wat een stad te bieden heeft. Het centrum is een waar walhalla voor shopaholics. Ook voor een avondje uit is alles aanwezig: restaurants, cafés, clubs en casino’s zijn er in overvloed. De ligging aan het Scheveningse strand maakt de stad extra bijzonder. ‘s Zomers waan je je hier aan de Mediterannee, ‘s winters is het decor voor een verfrissende nieuwjaarsduik.

Bereikbaarheid

 

De Schoone Ley is optimaal bereikbaar. Op loopafstand ligt het OV-knooppunt met buslijnen 21, 23, 26 en tramlijnen 2, 4 en 6. Binnen 15 minuten ben je in hartje centrum en binnen 30 minuten aan de Scheveningse kust. Ook streekbussen 31, 35, 36, 37 en de Randstadrail stoppen hier, waardoor omliggende gemeenten zoals Zoetermeer, Naaldwijk, Hoek van Holland, Schiedam en Delft makkelijk bereikbaar zijn. Met de auto brengt de S104 je naar de N211 richting het Westland. De S106 geeft aansluiting op de A4/A13 richting Rotterdam of de A4 richting Leiden en Amsterdam. 

Voorzieningen

Wie houdt van het stadse leven, zit helemaal goed in De Schoone Ley. U heeft er alle voorzieningen om de hoek. 

DIVERSE BASISSCHOLEN +

· Christelijke Basisschool De Ark

· Dalton Basisschool Helen Parkhurst

· RK Basisschool De Jonge Wereld

· Christelijke Basisschool Leyenburg

STADSPARKEN +

·  ’t Kleine Hout

·  Florence Nightingale

·  Zuiderpark

EN... +

· Winkelcentrum Leyweg

· HagaZiekenhuis en overige zorg, zoals fysiotherapie

· OV-knooppunt Leyenburg